De verschillende steensoorten van Natuurlijk Graniet in Haarle

Modern of bourgondisch? Zwart of wit? Kleur of mozaïek? We verwerken en leveren marmer, leisteen, kwartsiet, composiet, hardsteen en graniet in diverse kleuren en soorten. Bekijk op deze pagina ons uitgebreide assortiment.

Vraag een gratis offerte aan

Ons uitgebreide assortiment: Graniet, marmer en composiet

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente, wat betekent dat het is gevormd door ondergronds gestold magma. Deze steensoort bestaat voornamelijk uit kwarts. Graniet wordt veel gebruikt als natuursteen in interieurs, zoals aanrechtbladen. Ook voor sierbestrating is dit gesteente erg in trek. Daarnaast is graniet toepasbaar als stabiele basis voor precisie bewerkings- en meetmachines.

Marmer

Marmer is net als graniet een stollingsgesteente en bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat. Marmer is erg gewild in de beeldhouwkunst vanwege de verschillende kleuren, transparante lichtval en vastheid van het materiaal. Daarnaast is marmer ook erg geschikt voor vensterbanken, vloeren, schouwen en sanitaire onderdelen.

Composiet

Composiet bestaat uit gemalen natuursteen en is, in tegenstelling tot graniet en marmer, met de hand gemaakt. Dit gesteente bestaat voornamelijk uit kwarts en daarnaast uit harsen. Dit materiaal bevat dus wel natuursteen, maar is een vervaardigd product. Composiet wordt vooral toegepast in interieurs, vanwege de stevigheid en uiteenlopende kleurmogelijkheden.

We kunnen u niet alle steenkleuren laten zien dus hier een kleine impressie:

Andere steensoorten

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden van de steensoorten of het vervaardigen van een product? We leveren in maar liefst 171 landen. Neem contact op met Natuurlijk Graniet in Haarle via 0548 546 215 of breng gerust een bezoek aan onze werkplaats.

Naar Natuurlijk Graniet